Afspraak boeken

 • Pictorine werkt enkel op afspraak. Een afspraak maak je best goed op voorhand, zo is de kans groter om een gepast moment te vinden.

 • Opdrachten kunnen geweigerd worden. Indien Pictorine zich niet comfortabel voelt bij de klant of bij de situatie voor opnames kan een opdracht geweigerd worden. Indien er geen klik is kan dit invloed hebben op het eindresultaat.

 • Pictorine werkt steeds op offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Pictorine. Indien er geen akkoord is gaat de opdracht niet door, pas bij akkoord en ontvangen van het voorschot is de opdracht bevestigd voor uitvoering.

 • Per opdracht wordt er een voorschot gevraagd, dit is afhankelijk van de totaalprijs. Het voorschot ligt steeds rond de 15% van het totaal bedrag van de offerte. Het exact bedrag van het voorschot wordt meegedeeld bij het aanleveren van de offerte.
  Indien je een afspraak niet na komt, te laat komt of afzegt 7 dagen voor de afspraak wordt het voorschot ingehouden. Indien er 48u voor de afspraak afgezegd wordt kan er 75% van het totaalbedrag van de offerte in rekening gebracht.

 

Levertermijn

 • De maximum levertermijnen van de digitale beelden is 6 weken na uitvoering, tenzij anders overeen gekomen.

 • Indien de beelden sneller nodig zijn, moet dit op voorhand vermeld worden, naargelang de agenda van Pictorine zal dit mogelijk zijn of niet. Indien mogelijk kan hiervoor een extra kost aangerekend worden afhankelijk van het type opdracht.

 • Spoedlevering/bestelling van digitale beelden:
  Reportage (vanaf +3u) binnen 7 dagen digitale bestanden: 250€ incl. extra
  Fotosessie (van 30min. – 2u): digitale bestanden binnen 2 dagen: 75€ incl. extra

Levering

 • Digitale beelden
  Beeldverwerkingsproces:
  Pictorine voert steeds persoonlijk de selectie van de beelden alsook de nabewerking uit. Daarna worden de beelden in lage resolutie en met watermerk via een webalbum op eigen website doorgestuurd naar de klant. Hieruit kan de klant dan de gewenste beelden kiezen. In de offerte staat steeds vermeld hoeveel beelden in hoge resolutie in de prijs inbegrepen zijn, wenst de klant er meer komt er een extra kost van 15€ incl. per beeld bij. 
  Nadat de klant zijn keuze heeft gemaakt worden de beelden in hoge resolutie zonder watermerk telkens in kleur en in zwart-wit digitaal aangeleverd, dit kan via mail, wetransfer of ander medium zijn naargelang de hoeveelheid en grote van de beelden.
  U krijgt steeds alle beelden te zien, indien u denkt van niet zal hiervoor een goede reden zijn.

  Afdrukken: Er zijn standaard geen afdrukken inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld in de offerte. Extra afdrukken kunnen besteld worden via Pictorine, hierbij wordt steeds een kwaliteitscontrole gedaan op zowel de beelden als het afgewerkt product. Indien de klant wenst kan hij/zij via een extern labo de beelden laten printen indien ze de hoge resolutie beelden hebben aangekocht. Bij een extern labo staat Pictorine niet garant voor de kwaliteit en kleur van het afgewerkt product. Beelden in lage resolutie zijn niet geschikt om te printen maar wel voor internet gebruik.

   

 • Bijbestellingen zijn steeds mogelijk, hiervoor kan ik terugvallen op mijn archief, ik bewaar steeds alle verwerkte beelden.

Gebruik van beelden
 

Door klant:

 • Indien de klant beelden van Pictorine op social media of andere publieke plaatsen zet of gebruikt, dient “Pictorine” steeds vermeld te worden. Het is niet toegestaan de beelden te verwerken, bij te snijden of het logo te verwijderen. Indien dit gebeurt zal Pictorine gerechtelijke stappen ondernemen.
   

Door Pictorine:

 • Indien u akkoord gaat met de offerte gaat u akkoord met het gebruik van de beelden voor commerciële doeleinden. Dit kan zijn in vorm van advertenties, portfolio uitbreiding, op eigen website, social media, drukwerk en promotie van Pictorine. Indien u hier niet mee akkoord bent, moet dit vermeld worden voor u akkoord gaat met de offerte.

 • De klant heeft steeds inspraak op de selectie die gebruikt word, de klant dient dit bij de selectie van de beelden mee te delen. Dit kan via het document "Goedkeuring gebruik beeldmateriaal". 

   

Beeldverwerking

 • De beeldverwerking ligt in handen van de fotograaf, wanneer je een offerte aanvaard stap je mee in voor de stijl en portfolio van Pictorine. Uiteraard kunnen er puistjes of vlekjes weggewerkt worden indien gewenst, dit gebeurt tegen betaling en moet gemeld worden.

   

Aantal personen

 • Tot 4 a 5 personen kunnen in studio gefotografeerd worden in groep (niet ten voeten uit). Dit omwille van de beperkte grote van de achtergrond.

 • Voor grote groepen is het dus aangeraden op locatie te gaan dan is er meer mogelijk en zijn de beelden minder statisch.

 

Cadeaubonnen
 

 • Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar op aanvraag, hierbij kiest de klant zelf de gewenste waarde van de cadeaubon. Na ontvangst van betaling wordt de cadeaubon + bijhorende omslag in een beschermde omslag toegestuurd met de post naar de klant. Hieraan is een administratieve kost verbonden van 3.99€ incl. Btw. Het is ook mogelijk de cadeaubon op te halen bij Pictorine, dit kan enkel op afspraak.

 • Het is aan de klant (ontvanger van de cadeaubon in dit geval) zelf om contact op te nemen met Pictorine voor een afspraak. Alle contactgegevens staan vermeld op de cadeaubon. Achteraf wordt er met de klant (in dit geval de persoon die de cadeaubon krijgt) een afspraak gemaakt. Hierbij dient de klant steeds het volgnummer op de cadeaubon te vermelden zodat Pictorine weet over welke cadeaubon het gaat.

 • Een cadeaubon wordt steeds gefactureerd bij aankoop en pas verzonden na betaling.

 • Een cadeaubon is 1 jaar geldig. Indien verlening gewenst kan dit tegen een extra kost van 25€ incl. voor 6 maanden en 50€ incl. voor een jaar.


 

Facturatie
 

 •  Indien u niet tevreden bent, gelieve dit binnen de 8 dagen na factuur te melden/te betwisten. Dan kijken we samen naar een mogelijke oplossing.

 • Facturen dienen steeds betaald te worden voor de vervaldatum is verstreken. Is deze datum verstreken zullen er extra kosten in rekening gebracht worden. Volgt er geen betaling na de herinnering/aanmaning dan zal Pictorine genoodzaakt gerechtelijke stappen moeten ondernemen.

 •  Pictorine zal de beelden in hoge resolutie niet aanleveren zolang openstaande facturen niet betaald zijn.