Kind

Ongeforceerd & puur

Hoe ga ik te werk?

 

Wanneer ik kinderen fotografeer probeer ik dit in de meest pure vorm te doen.

Zo probeer ik steeds een tijdloze stijl te hanteren en hoeven ze zich later niet te schamen over foto’s die in hun jonge jaren getrokken zijn (zoals we soms zelf wel voorhebben). Hiervoor werk ik ook met neutrale kleuren voor de allerkleinsten. Laat ons verder het kind vooral kind laten zijn, hoe zotter een spontaner hoe liever!

 

Een kind lacht niet continu, de andere facetten horen daar ook bij. Het schrikt me dus niet af deze ook vast te leggen, deze kunnen dan vaak ook heel typerend zijn per leeftijd en per kind. Indien het een keertje niet lukt, dan doen we even iets anders en proberen we daarna opnieuw. Het zijn tenslotte kinderen. Blijkt het echt haar of zijn dag niet te zijn kunnen we nog steeds de fotosessie naar een minimum herleiden of herboeken indien het echt niet moest gaan.

In studio of op locatie?

Er kan in studio of op locatie gewerkt worden.

Indien je op locatie kiest word er steeds in overleg een locatie afgesproken. Dit kan een natuurdomein, bos of park zijn. Maar kan ook even goed bij jullie thuis, in de tuin of binnen in de woon- of slaapkamer zijn. Het voornaamste bij op locatie is dat zo goed als alles met natuurlijk licht gefotografeerd word. Mijn persoonlijke voorkeur gaat hierdoor ook naar op locatie voor kinderen.

Op locatie bied ik ook een intieme gezinsreportage "This is family" aan.

Hierbij tracht ik jullie dagelijkse leven in beeld te brengen, gewoon hoe jullie zijn als gezin. Dit gebeurt met natuurlijk licht en in reportagestijl om de essentie het best tot zijn recht te doen komen, namelijk familie in de meest pure vorm. Ik volg jullie enkele uren en breng alles wat jullie doen in beeld, hierbij word er vooral niet geposeerd. Dit kan bij jullie thuis, maar ik kan ook mee op daguitstap bijvoorbeeld. Het uitzonderlijke aan deze sessie is dat alle beelden inclusief in de prijs zitten.

 

Indien je studio(verlichting) verkiest dan is dit ietsjes anders dan gewoonlijk. Ik beschik namelijk niet over een vaste studio dus ik kom met mijn mobiele studio naar jullie thuis. Op deze manier blijft het voor een kind in zijn vertrouwde omgeving. Vooraf word uiteraard even nagegaan wat er mogelijk is (de praktische kant). Maar indien mogelijk en gewenst probeer ik steeds een deel van je huis/ruimte te betrekken in de beelden, zo blijft het persoonlijker en zijn de thuisstudio’s toch weer telkens wat anders. Kijk maar naar het voorbeeld hierboven, er was een stenen muur die perfect als achtergrond kon dienen. Zo ontstaat er ineens ook meer diepte in de beelden waardoor ze ook minder statisch lijken. Indien je dit niet wenst heb ik uiteraard altijd mijn achtergrondsysteem mee.

Een voordeel aan een thuisstudio is dat ik mijn aandacht steeds naar het kind kan richten van zodra ze in de ruimte zijn. Zo kan het kind aan mijn aanwezigheid wennen, in zijn eigen vertrouwde omgeving. Elk kind is namelijk anders en heeft hier meer of minder tijd voor nodig.

Hoe je kiest tussen "op locatie" of "studio" hangt wat vast met de leeftijd en soms ook het karakter van het kind en uiteraard van wat je in gedachten had. Op locatie past een kind zich sneller aan gezien daar ook veel andere prikkels zijn, hierdoor zijn ze vaak iets sneller hun spontane zelve. In studio ligt de focus helemaal op het kind maar kan het totaal beeld al wat statischer zijn omdat studio beperkt blijft in ruimte en mogelijkheden.

Ik kan je zeker helpen in het maken van jullie keuze hierin.

HULP BIJ HET KIEZEN VAN JE SESSIE

MINI SHOOT - 30MIN.

Geschikt voor portretten van 1 kind. Net genoeg tijd om een goed portret te bekomen van een kind zonder dat het te lang gaat duren.

BASIS SHOOT - 1 UUR

Ideaal om de broers en zusjes samen op foto te krijgen. Hierbij kan nog wat tijd vrijgemaakt worden voor eventueel wat aparte portretten of een gezinsportret.
Indien je kind eerder verlegen is kan deze optie ook beter zijn gezien er iets meer tijd is om te ontdooien in een uur dan in een half uur.

MAXI SHOOT - 2 UUR

Ideaal voor de allerkleinsten onder ons. De newborn sessie is geschikt tot 4 weken na geboorte. Deze fotosessie kan met of zonder studiobelichting bij jou thuis. De kleinsten vragen naar geduld en tijd, vandaar de maxi sessie zodat niets onder tijdsdruk hoeft te gebeuren…

Deze sessie is ook geschikt voor gezinnen die graag met studio verlichting gefotografeerd worden. Hierbij kan het gezin (max 4 personen omwille van beperkte achtergrond) in beeld gebracht worden, maar kunnen ook beelden van de kids alleen gemaakt worden tijdens deze sessie.
 

Deze sessie kan natuurlijk ook zonder studioverlichting en is dan uiterst geschikt voor alle families die graag in beeld gebracht worden, samen en/of alleen.

THIS IS FAMILY - 2 UUR

Uiterst geschikt voor families die van een ongedwongen sfeer houden of zij die eens wat anders willen! Het gaat hem vooral over de spontaniteit in de beelden, geen klassieke “geposeerde” beelden. Een pure reflectie van hoe jou gezin/familie is.

© 2017-2020, Victorine Légassa, all rights reserved.
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

FOLLOW ME ON